Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

تدوین بسته برنامه های ترویج علم در چارچوب نقشه جامع علمی کشور

شما اینجا هستید

Project Details

• Category:
  • Date Added: ۱۲/۰۵/۲۰۱۷

Project Info

ترویج علم از مباحث نوینی است که در سال‌های اخیر توجه زیادی به آن معطوف شده است. ترویج علم تلاش برای انعکاس اندیشه‌های علمی به روشی است که تمام افراد بتوانند مفاهیم اساسی یک علم را درک کنند به عبارت دیگر فهم عامه از علم را ترویج علم می‌نامند به عبارتي ترويج علم  آسان‌سازي ادبيات علمي براي افرادي است كه يا توانايي درك مفاهيم علمي را ندارند و يا دسترسي به مفاهيم اوليه علمي برايشان ميسر نيست.

هدف اوليه ترويج علم افزايش درك عامه از علم است. در حال حاضر كشورهاي مختلف برای كارآمد ساختن سياست‌هاي خود در حوزه ترويج علم، به اصلاح مقررات و اسناد مربوط به ترويج علم روي‌ آورده‌اند.

نظر به تجربه کشور طی سال‌های اخیر و روند نه چندان سریع دستاوردهای علمی به عرصه اقتصادی و عمومی جامعه و همچنین وجود فاصله میان صاحبان علم و جامعه، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور بر این دیدگاه و باور راسخ‌تر شد که تدوین برنامه­های ترویح علم یکی از اقدامات اساسی و الزامات پایه برای دستیابی به حد قابل قبولی از موفقیت در عرصه ترویج علم است.

از این رو، این مرکز بر آن شد تا بسته برنامه­های ترویج علم با عنوان «بسته برنامه‌های ترویج علم در چارچوب نقشه جامع علمی کشور» با هدف، «تبیین مفاهیم مرتبط با ترویج علم، مدل‌ها و الگوهای ترویج علم و تحلیل موقعیت و وضعیت ترویج علم در ایران و به تبع آن تدوین نظام ترویج علم در ایران» آماده کند.

در این راستا علاوه بر هدف فوق­الذکر­، بستۀ برنامه­های ترویج علم در چارچوب نقشه جامع علمی کشور در صدد است کلیه گروه­های جامعه در امر ترویج علم را در این پروسه دخیل سازد و به  این سوال پاسخ دهدکه " آیا تدوین بسته برنامه‌های ترویج علم در چارچوب نقشه جامع علمی کشور میسر است؟".

این بسته بر آن است با حرکت از رویکرد برگزاری موردی برنامه‌ها و همچنین جذب منابع برای برگزاری رویدادها، به فرهنگ‌سازی علمی و ترغیب جامعه و سیاست‌گذاران برای ورود به این عرصه با تکیه بر نوآوری و تغییر در نگرش عموم مردم و سیاست‌گذاران را دنبال کند  و با جهت‌دهی سیاست‌گذاران، برای ورود فعالانه و مؤثر به فضای خلاقانه ترویج علم تلاش می‌کند در باورها، رفتارها و جلب مشارکت علمی جامعه تغییر ایجاد کند. ­استفاده حداکثری از تمامی ظرفیت‌های علمی – ترویجی کشور و ارائه راهکار برای تسهیل فرایند توانمندسازی دست اندرکاران حوزه ترویج علم از مهم‌ترین ابزارهای پیشنهادی این بسته برای نیل به اهدافی است که اصولاً برای تحقق آنها چنین بسته­ای به رشته تحریر درآمده است.

تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به جایگاه برتر علمی در سطح منطقه و جهانی، گذار از وضعیت فعلی جامعه در خصوص باورهای علمی و به تبع آن جهش به سوی جامعه‌ایی علمی، نیازمند تحولی اساسی در کلیه ساختارهای علمی ترویجی است. این بسته شامل شش برنامه ترویج علم می باشد. علاوه بر آن به ارائه چشم‌انداز و ارزش‌‌ها، اهداف، گروه‌های مخاطب، نتایج مورد انتظار و سیاست‌های کلی اجرایی این و چالش‌های نظام ترویج علم در ایران را  بررسی کرده است.

Project Stats

Favourites
  Likes
Views
  گزارش‌ها

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک