Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

دانشگاه کارآفرین از نظر تا عمل

شما اینجا هستید

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، نشست تخصصی دانشگاه کارآفرین از نظر تا عمل روز شنبه ۲۰ مهرماه با سخنرانی دکتر بهزاد سلطانی، عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و دکتر بهروز زارعی، عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در این مرکز برگزار شد.

در ابتدای این نشست، دکتر بهزاد سلطانی به معرفی مفهوم دانشگاه کارآفرین پرداخت و داشتن خروجی کارآفرینانه را از ویژگی های اصلی دانشگاه کارآفرین عنوان کرد. وی گفت: کارآفرینی تمامی گرایش های دانشگاهی را شامل می شود و درآینده کارآفرینی به عنوان یکی از ماموریت های اصلی دانشگاه ها شناخته خواهد شد. عضو هیات علمی دانشگاه کاشان از دو مفهوم کارآفرین و جامعه محور نام برد و گفت: دانشگاه جامعه محور نسل بعدی دانشگاه ها است و نمیتوانیم از این مفهوم برای دانشگاه کارآفرین استفاده کنیم چرا که هر چه مفهوم را گسترده تر کنیم اثربخشی کم خواهد شد.

دکتر سلطانی با اشاره به اینکه ماموریت اصلی دانشگاه تربیت انسان فرهیخته و آموزش است گفت: در دانشگاه کارآفرین نباید نگران از دست رفتن اهمیت آموزش در دانشگاه بود چرا که آمار نشان داده است که در دانشگاه های کارآفرین، آموزش و پژوهش تقویت شده است.

وی افزود: بهره برداری و تجاری سازی دانسته های دانش آموختگان و یافته های پژوهشگران در دانشگاه از ارزش های اصلی دانشگاه کارآفرین می باشد و این دانشگاه باید بر اقتصاد جامعه تاثیر گزار باشد.

دکتر سلطانی در ادامه گفت: اشتغال فارق التحصیلان بعد از تحصیل در دانشگاه بسیار مهم است. در دانشگاه های دنیا درصد اشتغال فارق التحصیلان یک دانشگاه به عنوان یک شاخص ارزیابی برای آن دانشگاه ها می باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، توسعه آموزش های غیر رسمی کارآفرینی، آموزش مهارت های کارآفرینی در آموزش های فوق برنامه، تحول در برنامه درسی رشته های مختلف و افزودن واحدهای کارآفرینی، تعریف دوره های کارآفرینی ارشد و دکتری و فراهم ساختن امکان تحصیل در دوره کارآفرینی به عنوان رشته دوم در کنار رشته اصلی تحصیلی را راهکارهایی برای توسعه کارآفرینی در دانشگاه ها دانست.

دکتر بهروز زارعی، عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در ادامه با اشاره به روند تغییرات اساسی در محیط عصر حاضر مفاهیم مختلف کارآفرینی را عنوان کرد و گفت: چیزی که در تعریف کارآفرینی به آن اشاره شده خلق چیزی با ارزش و متفاوت است و کارآفرینی یک سند نیست بلکه فرآیندی است که باید در طی زمان شکل بگیرد. پس نباید شتاب زده عمل کرد و این فرآیند باید با حوصله طی شود. وی تاکید کرد: باید بتوانیم در طی یک فرآیند کار های با ارزش انجام دهیم که ایجاد شغل ثمره آن است.

عضو هیات علمی دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در ادامه گفت: کارآفرینی در کلام امری ساده است ولی در عمل نیاز به ریسک پذیری دارد و ازآنجا که هسته اصلی کارآفرینی تخریب و قدریت ساختن دوباره است به ذهن خلاق نیاز دارد.

وی افزود: ارائه کالای جدید، ایجاد روش تولید جدید، ایجاد بازار جدید و یافتن منبع جدید می تواند در مفهوم کارآفرینی جای بگیرد.

دکتر زارعی در ادامه ضمن ارائه آمار گفت: آمار نشان میدهد درکشورهای ثروتمند کارآفرینی به خوبی انجام نشده است و این نشان دهنده این است که مفهوم کارآفرینی با مبانی نظری آن متفاوت است.

وی ضمن اشاره به آمار استارت آپ ها در ایران گفت: فرآیند شکل گیری استارت آپ ها در کشور ما در مرحله نوپا و شکل گیری نسبت به میانگین جهانی در وضعیت خوبی است اما وقتی وارد مرحله تثبیت شده شده می رسیم این میانگین سقوط می کند و میتوان به این نتیجه رسید که کارآفرینی در کشور ما یک جریان اجتماعی است و نه یک جریان اقتصادی و منابع در جای مناسبی صرف نمی شود. وی در ادامه افزود: طبق آمار و بررسی ها در ایران، استارت آپ هایی موفق می شوند که با مراکز بزرگ ارتباط برقرار می کنند و موقعیت ها را به خوبی شناسایی می کنند. در واقع استارت آپ ها نقش به روز کردن برنامه های شرکت های بزرگ را دارند. دکتر زارعی طراحی استراتژی کارآفرینی سازمانی را شرح داد و گفت: ایجاد جوی مناسب در داخل سازمان برای حمایت از کارآفرینی از موارد مهم است و از ویژگی های عملکرد کارآفرینانه نوآوری، ریسک پذیری و پيشتازي در بازار می باشد.

در پایان این نشست حاضرین به بحث و تبادل نظر پرداختند.

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک