Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

علم، جامعه، توسعه؛ مقالاتی در باب ترویج علم در حیطه عمومی

شما اینجا هستید

پدیدآورنده(ها):
علی پایا
ناشر:
مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
سال انتشار:
شابک:
۹۷۸-۶۲۲-۹۵۴۹۵-۶-۸
تعداد صفحات:
۲۵۲صفحه
قیمت:
۴۵۰۰۰تومان

بحرانی که به واسطه شیوع بیماری تنفسی ناشی از ویروس کوویدد-۱۹  همه ابعداد زندگی آدمیان در تقریباً همه نقاط ارض مسکون در زمانه جدید را فرا گرفته، نقش بسیار اساسی علم و همراه آن، نقش حیاتی دیسیپلینی را که با عناوین مختلف از جمله «ترویج علم در حیطه عمومی» از آن یاد می شدود در مقابله با عوارض نامطلوب آن بیش از پیش برجسته ساخته است.

ویروس کووید- ۱۹ ( کرونا) نشان داد که در دنیای مدرن که جهان به برکت انقلاب های علمی و فناوریک به مجموعه درهم تنیده ای از انواع شبکه های ارگانیک و غیرارگانیک بدل شده است، مقابله با خطراتی که از سرعت شیوع و فراگیری بالا برخوردارند، جز با بهره گیری مناسب از علم و فناوری و نیز آگاهی و احساس مسئولیت عمومی امکان پذیر نیست. رفتار غیر مسوولانه شماری از رهبران سیاسی و کثیری از شهروندان در کشورهای مختلف در تعامل با ویروس کووید-۱۹  به خوبی آشکار ساخت که در مواجهه با واقعیت های پیچیده ای که ناگهان به منزله تبعات نامطلوب و ناخواسدته رفتارهای آدمیدان برروی زمین ظاهر می شود، اطلاع رسانی دقیق و مسئولانه به عامه و ارائه یافته های علمی به نحو صحیح به حیطه عمومی یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای کاستن از ابعاد خطرات بالقوه و بالفعل و از میان بردن آنهاست.

ترویج علم در حیطه عمومی، که از آن با عناوین دیگری همچون «سوادآموزی علمی [جامعه] »،« انتقال معرفت علمی به جامعه»، «مسئولیت پذیربودن علم در برابر جامعه»، «تعامل [درگیر کردن جامعه با علم »، «[ حضور] علم در جامعه» نیز یاد می شود، از دهده ۱۹۸۰در قالدب یک دیسیپلین دانشگاهی در مغرب زمین مورد توجه جدی قرار گرفت و از آن به بعد رشد تصاعدی پیدا کرد اما سابقه این فعالیّت، البته در ابعادی بسیار محدودتر و اهدافی کم دامنه تر، به زمانی به مراتب پیشین تر از دهه ۱۹۸۰ میلادی باز می گردد. در ایران اکنون بیش از دو دهه است که ترویج علم در حیطه عمومی به گونه ای نظام مند از سوی نهاد ها و مؤسسات مختلف پیگیری می شود. در این میان مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، نقشی برجسته در این تکاپوی ملی دارد.

مقالات دوازده گانه مندرج در کتاب علم، جامعه، توسعه هر یک عهده دار تبیین یکی از ابعاد متندوع ترویج علم در حیطه عمومی است. از این مجموع، پنج مقاله پیشتر در نشریات آکادمیک و یا عامه خوان منتشر شده است. اما تحریر کنونی آن مقالات همگی با ویرایش و پیرایش و اضافاتی که به منظور به روز کردن اطلاعات مندرج در آنها صورت گرفته است، همراه است. هفت مقاله دیگر همگی برای نخستین بار به زبان فارسی و به خوانندگان ارائه می شود. فهرست این مقالات که فصول مختلف کتاب حاضر را تشکیل می دهند به خوبی دامنه و وسعت موضوعاتی را که در بحث های مربوط به ترویج علم مطرح می شود را آشکار می سازند.

تصویر جلد:

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک