این کتاب – آخرین ویراست راهنمای فراسکاتی – مجموعهای از روشها و رهنمودهایی است که به منظور ساماندهی به فعالیتهای پژوهش و توسعه (R&D)، با مشارکت و تلاشهای مستمر کارشناسانی از بسیاری کشورها، در سازمان جهانی همکاری و توسعة اقتصادی(OECD) تدوین شده است. مطالب راهنما شامل تعریف مفاهیم و تعیین شاخصهای مرتبط با R&D، راهکارهای گردآوری آمار و شناسایی و طبقهبندی و دامنة شمول عواملِ دخیل در فعالیتهای R&D، یعنی منابع انسانی و مالی، نهادهای حامی و مجری، و هزینههای این فعالیتها است.
هدف اصلی طراحان و تهیهکنندگان این راهنما – از جمله تحلیلگران حوزههای اقتصاد، برنامهریزان و سیاستگذارانِ عرصههای علم و فنّاوری و نوآوری، و پژوهشگران و متخصصان دیگر – دستیابی به ملاکها و معیارهای مشترک برای ارزیابی و سنجش و مقایسة بینالمللی فعالیتهای پژوهش و توسعه، به نحوی هماهنگ با ملاحظات جهانیسازی این فعالیتها بوده است. در بسیاری از بخشهای این کتاب به وفور به موضوعاتی چون تأمین منابع مالی، و بهخصوص برآورد هزینهها و حتی مقررات مالیاتی فعالیتهای R&D پرداخته شده است. این همه حکایت از آن دارد که امروزه باید فعالیتهای پژوهش و توسعه را – چه در بخش دولتی و آموزش عالی، و چه در بخش خصوصی- نوعی سرمایهگذاری مالی تلقی کرد؛ سرمایهگذاریای که عواید آن در توسعة اقتصادی و بنابراین در رفاه اجتماعی کشورها روز به روز بیشتر پدیدار میشود.
علاقه مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر از نحوه دریافت این کتاب میتوانند با مرکز نشر چاپار شماره تلفن ۸۸۸۹۹۶۸۰ تماس حاصل نمایند.
مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاستپژوهی و سیاستسازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.