Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

گزارش کارگاه روزنامه‌نگاری علمی

شما اینجا هستید

پدیدآورنده(ها):
گروه ترویج علم
ناشر:
مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
سال انتشار:
تعداد صفحات:
۸۶صفحه
قیمت:
۶۵۰۰تومان

روزنامه‌نگاری علمی یکی از شاخه­های روزنامه‌نگاری است که یافته­های علمی دانشمندان و متخصصان را به زبان ساده به عموم مردم انتقال می­دهد؛ در واقع روزنامه­نگاران علمی رابط بین علم و جامعه هستند. مطالعات زیادی انجام شده است که نشان می­دهد سطح سواد علمی میان عموم مردم بسیار پایین است. این مسئلهدر مورد ایران و کشورهای در حال توسعه و همچنین بسیاری از کشورهای پیشرفته صدق می­کند. مسیر توسعه همه‌جانبه ایران از توسعه علمی می‌گذرد و توسعه علمی بدون آشنایی مردم با این جریان پیچیده و فوق‌العاده مؤثر امکان‌پذیر نیست. در دنیای علم مدرن، دانشمندان تنها افراد برجسته‌ای نیستند که در گوشه‌ای به شکل منزوی کار کنند تا یکباره به یافته­ای شگفت‌انگیز دست یابند. زندگی در دنیای جدید،موجب شده است تا پژوهش­های دانشمندان و محققان به نوعیبا جامعه ارتباط داشته باشد. آنها برای تأمین هزینه پژوهش‌های خود، مشارکت در پروژه‌های بزرگ و بین‌المللی و تثبیت جایگاه خویش نیازمند آگاهی عموم مردم از اهمیت دستاوردهای علمی هستند.

لزوم تشکیل چنین کارگاهی از قبل احساس می­شد و پس از اعلام فراخوان شرکت در این کارگاه، استقبال گسترده از این کارگاه مبین ظرفیت و نیاز جامعه به خصوص اصحاب رسانه به برگزاری چنین نشست­های علمی است.

روزنامه‌نگاری علمی از مباحث نوینی است که هم موردعلاقه اصحاب رسانه و هم سایر حوزه‌های علمی است. اما روزنامه‌نگاری علمی در کشور ما در ابتدای راه است، برگزاری کارگاه‌های علمی گامی کوچک در اعتلای این مسیر پرتلاطم است.

از سال ۱۳۹۲ طی مذاکرات و مکاتبات با دفتر منطقه‌ای یونسکو، لزوم چنین کارگاهی مطرح و متخصصانی از یونسکو معرفی شدند، در نهایت آقای فاکسون باندا از دفتر پاریس به عنوان مدرس انتخاب و مقدمات برگزاری کارگاه آماده شد.

با توجه به محدودیت ظرفیت کارگاه، بعد از اعلام فراخوان، در شورای علمی کارگاه کسانی که به نوعی با حرفة روزنامه‌نگاری علمی مرتبط بودند برای شرکت در کارگاه پذیرفته شدند.

امید است با ادامه تشکیل چنین کارگاه‌هایی شاهد ارتقای پیوند هر چه بیشتر علم با جامعه باشیم.

پیوست:
تصویر جلد:

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک