Hello our valued visitor, We present you the best web solutions and high quality graphic designs with a lot of features.‎ just login to your account and enjoy .‎.‎.‎

<none>

به پایگاه اطلاع‌رسانی «مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور» خوش‌آمدید!
جهت عضویت اینجا کلیک نمایید.

مبانی آینده‌پژوهی و روش‌های آن

شما اینجا هستید

پدیدآورنده(ها):
پریسا علیزاده و سید سروش قاضی نوری
سال انتشار:
شابک:
۹۷۸-۹۶۴-۸۰۴۱-۷۱-۲
تعداد صفحات:
۲۱۲صفحه
قیمت:
۲۰۰۰۰تومان

دنیای در حال توسعه امروز رقابت بر سر داشتن سهم بیشتر از آینده است. آینده­پژوهی را در یک جمله می­توان مطالعاتی نظام­مند در راستای تسلط بر آینده و ساخت آن دانست. برای تحقق این امر روش­های مختلفی تا­کنون به کار گرفته شده است. برخی از این روش­ها ابتدا از سایر حوزه­ها به عاریه گرفته شده و با گذشت زمان در فضای خاص حوزه آینده­پژوهی بازآفرینی و در ساحتی نو معرفی شدند. تعدادی از آن­ها نیز از ابتدا در همین ساختار شکل گرفته و به وجود آمدند. آشنایی با روش­ها و شیوه­ کاربست آن‏ها از مهارت­های خاص هر متخصص آینده­پژوه است. در این گزارش سعی شده است به تعدادی از روش­های منتخب در حوزه آینده­پژوهی از دو بعد مفاهیم و کاربرد موردی پرداخته شود. ابتدا برای ایجاد زبان مشترک و چارچوب مفهومی، در فصل اول گزارش، به عناوینی مانند تعاریف، مفاهیم، عوامل اثرگذار بر شکل­گیری آینده‏پژوهی، دوره‏های آینده­پژوهی، سازمان­های فعال در این زمینه و مکاتب فکری آینده­پژوهان خواهیم پرداخت. پس از آن  در فصول مجزا به روش­های منتخب پرداخته خواهد شد. در ابتدای هر فصل مفاهیم و اجزا روش توضیح داده می­شود و سپس مطالعه موردی که عمدتاً برگرفته از تحقیقات انجام شده داخل کشور است مورد بررسی قرار خواهد گرفت. فصل دوم گزارش به یکی از اولین و در عین حال پرکاربردترین روش­های آینده­پژوهی یعنی روش دلفی که تجربه موفقی در به کارگیری آن در دنیا نیز وجود دارد به شکلی جامع و کامل می­پردازد. پروژه پامفا اولین پروژه­ انجام شده در حوزه آینده‏نگاری با روش‏های ترکیبی آینده‏پژوهی از جمله دلفی در ایران است که به عنوان مطالعه موردی در این فصل  به آن خواهیم پرداخت. سپس در مورد یکی از روش­های اصلی در محیط­هایی با عدم قطعیت بالا، یعنی روش برنامه­ریزی بر پایه سناریو صحبت خواهیم کرد. برای مطالعه موردی این فصل نیز سناریو­های جهانی انرژی تا سال ۲۰۲۰ با تأکید بر حوزه نفت و گاز انتخاب شده است. در فصل چهارم نیز به روش آینده­نگاری می‏پردازیم و مجدداً برای تحلیل بیشتر این روش، پروژه پامفا مطالعه موردی خواهد بود. در فصل پنجم، روش تحلیل برگذار شرح داده می­شود. طرح  تحقیقاتی آینده­نگاری توسعه منابع انسانی صنعت نفت در افق ۱۴۰۴ به منظور توضیح عملی این روش برگزیده شده است. ره‏نگاشت فناوری در فصل بعدی و با کمک پروژه حمل و نقل زمینی در انگلستان توضیح داده خواهد شد. دو روش چشم­انداز­سازی و تحلیل تأثیر بر روند دو فصل پایانی گزارش طرح را شکل می­دهند که برای مطالعه موردی هر دو روش، پروژه چشم­انداز علم و فناوری بخش کشاورزی در نقشه جامع علمی کشور  بررسی می­شود.

علاقه مندان برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه دریافت این کتاب می‌توانند با مرکز نشر چاپار شماره تلفن ۸۸۸۹۹۶۸۰ تماس حاصل نمایند.

تصویر جلد:

دیدگاه‌ها

این مطلب دارای ۲ دیدگاه می‌باشد.

نویسنده: test (تایید نشده) ۱۳۹۵/۱۱/۰۴ ساعت ۱۱:۳۵

saas dasd sa dsa dsa dasdas

نویسنده: ناشناس (تایید نشده) ۱۳۹۵/۱۱/۰۵ ساعت ۰۱:۴۶

با سلام و تشکر از زحمات شما برای تولید دانش در ایران

درج دیدگاه

Filtered HTML

• نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.

• تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • نشانی صفحه‌ها وب و پست الکترونیک بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور کانون تفکر در زمینه سیاست‌پژوهی و سیاست‌سازی علم، پژوهش و فناوری در سطح ملی.

خبرنامه الکترونیک