به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، نخستین جلسه از سلسله نشست‌های آینده پژوهی انرژی با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، فعالان بخش خصوصی، نمایندگان وزارت نفت، نیرو، اتاق بازرگانی، دانشجویان و دیگر علاقه مندان حوزه آینده پژوهی و انرژی در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد.

در ابتدای این جلسه دکتر خیاطیان مدیر طرح آینده نگاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توضیحاتی در خصوص طرح آینده نگاری ملی ایراد فرمودند و سپس دکتر باقری مقدم مدیر طرح آینده نگاری ملی انرژی به اهداف و برنامه‌های دبیرخانه آینده نگاری انرژی اشاره نمودند.

در ادامه جلسه دکتر عباس ملکی استاد سیاست گذاری انرژی دانشگاه صنعتی شریف پس از بیان مختصر مبانی آینده پژوهی و مثال‌هایی از فعالیت‌های شرکت‌های بزرگ نفتی و بنگاه‌های اقتصادی جهان در زمینه آینده پژوهی انرژی، به جایگاه ایران در حوزه انرژی و چالش‌های موجود و پیش روی بخش انرژی کشور اشاره نمودند. در نهایت ایشان اصلاح نظام مالی دولت و شرکت ملی نفت ایران، بازنگری و تغییر تدریجی دراولویت‌های سرمایه گذاری طرح‌های توسعه ای و بهینه سازی، چاره اندیشی برای تولید مازاد گاز طبیعی و LPG در آینده را از جمله مهمترین اقدامات لازم جهت حل چالش‌های کلان بخش انرژی کشور برشمردند.

دکتر سید فرهنگ فصیحی دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی شورای عالی عتف از دیگر سخنرانان این جلسه بودند که به شرح و تفسیر دو سناریو مختلف مطرح شده توسط شورای جهانی انرژی در افق ۲۰۵۰ یکی بر مبنای دستیابی به پایداری محیط زیست از طریق اعمال سیاست‌ها و شیوه‌های هماهنگ بین المللی و دیگری بر مبنای عدالت انرژی و اولویت دهی به امکان دسترسی همه افراد به انرژی ارزان، پرداختند.

ادامه جلسه به پرسش و پاسخ اختصاص داده شد و در پایان توضیحاتی در خصوص برنامه‌های آینده سلسله نشست‌های آینده پژوهی انرژی ارائه گردید.